lördag 9 januari 2010

Vintips: Lohsa

Idag lagade jag en riktigt krämig och god lasagne, gjord på plattor av färsk pasta. För en gång skull var det en rätt som verkade falla hela familjen i smaken. Gör man en stor långpanna så blir det också mat över till några lunchportioner för frysen.

Italiensk mat kräver italienskt vin. Vi korkar upp 2002 Lohsa från Maremma i Toscana. Inget Sangiovese denna gång, utan vinet är gjort huvudsakligen på Cabernet Sauvignon, med ett litet inslag av Petit Verdot och Alicante. Doften är full av svarta vinbär. Smaken fortsätter med mogna, söta svarta vinbär, och fint pulvriga tanniner i bakgrunden. Detta är riktigt gott, och det hade definitivt klarat av att hantera kraftigare mat än lasagnen också. Denna flaska inhandlades för några år sedan, men nu erbjuds 2006 Mandrone di Lohsa på Systemet för 249 kr. Johan Lidby är importör.

Inga kommentarer: