söndag 9 maj 2010

Oxfilé och Cabernet Sauvignon


Idag blev det en lite lyxig söndagsmiddag. Vår lokala butik hade ett specialerbjudande på oxfilé som jag inte kunde motstå. Köttet stektes upp i smör och serverades med bearnaise, klyftpotatis och en god ceasarsallad. Enkelt men ljuvligt gott. Även barnen börjar få exklusiv smak, och åt med god aptit.

Till detta korkade vi upp 2006 Windsor Sonoma Alexander Valley Cabernet Sauvignon. Jag har tidigare druckit Windsors viner i 99 krsklassen, men här får man lägga på 30 kr till, och det blir faktiskt ett snäpp upp i kvalitet också. Frukten är generös med mestadels plommon, men också några svarta vinbär. Tanninerna backar upp fint, och det fungerar utmärkt till maten. Detta kommer jag definitivt att köpa igen.

Middagen avslutades med årets första skörd från trädgården, dvs rabarber, i form av en ljuvlig paj med hemlagad vaniljsås. Inte så lätt att para ihop med vin kanske men ett härligt och välsmakande vårtecken.

Inga kommentarer: